THE NEW EXTENTION  /

OF ALVAR AALTO MUSEUM AND

THE MUSEUM OF CENTRAL FINLAND

Ativich Kulngamnetr

Sittichai Ronachaimongkol

Suparoj Namsakuljaroendee

Sara Ananrojwong

EN

The new extension of Alvar Alto Museum and the Museum of Central Finland inspired by Alvar Aalto’s pavilion design represents the authentic of form and material selection. The design of the envelope is transformed from terrain geometry. The extension symbolizes the modern architecture while maintains the design of two existing building; they are harmonized by the façade materials,
white-translucent travertine stone cladding which brings a natural light into interior space. The interior’s concept is a transition of two significant Alvar Aalto’s buildings.  A gigantic sloped path is a main connection between the two buildings while the shopping area is a stepped floor. The difference of design and material used was applied to be wall decoration elements; the curve wood panel and the white concrete wall which increases the harmony of space.

YEAR

2015

LOCATION

Jyväskylä , FINLAND

CLIENTS

The Alvar Aalto Foundation

 

The City of Jyväskylä

TYPE

Museum & Shop

STATUS

International Competition

SCALE

120 m2

TO KEEP IN TOUCH /

a2019-11.png
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now